Banner skeelerclub 2022_02

Historie

wedstrijd3Op 25 februari in 1907 werd de ijsclub officieel in het leven geroepen tijdens een strenge winter. Met algemene stemmen werd P. Clemens tot voorzitter gekozen terwijl schoolmeester F. Kars werd belast met het secretariaat. Het hele ijsgebeuren speelde zich toen af op de Ringvaart. De ijsclub zette een baan uit, waarop dan kortebaanwedstrijden werden gehouden. Meestal stonden deze wedstrijden in het teken van de armlastigen. De winnaar gaf zijn prijs weg aan een arm gezin. De baan werd per toerbeurt gestationeerd voor een van de 3 café’s die Lisserbroek rijk was.
wedstrijd2In 1946 kreeg Lisserbroek en eigen ijsbaan. Op een stuk bollengrond ter zuiden van Lisserbroek werd door zelfwerkzaamheid van de bewoners een volwaardige baan met kleedruimte aangelegd. Bijna 20 jaar is er gebruik van deze baan gemaakt, totdat de gemeente de grond voor huizenbouw wilde gaan gebruiken. De ijsbaan moest verdwijnen, maar er werd echter wel voor een alternatief gezorgd. Een lap grond aan de Hillegommerdijk werd ter beschikking gesteld en de gemeente creëerde hier de huidige ijsbaan. In 1965 is deze feestelijk geopend, ook zijn op het terrein inmiddels verrezen een clubhuis en een lichtinstallatie.

In de winterperioden zijn er op de baan al menige koppelwedstrijden, kinderwedstrijden en molentochten verreden. In de zomers is het clubhuis verfraaid en in 1996 zelfs helemaal verbouwd. De winters zijn de afgelopen jaren wat minder streng geworden, daarom is men gaan nadenken over een nevenfunctie van het terrein.

 

Hoe word ik lid van de IJsbaan Lisserbroek

klik hier

Hoe beëindig ik het lidmaatschap van de IJs en Skeelerclub Lisserbroek

Stuur een mailtje aan de ledenadministratie

logo ijs en skeelerclub lisserbroek

IJs- en skeelerclub Lisserbroek

Bezoekadres:
Hillegommerdijk 53
2165 AN - Lisserbroek
Tel: 0252 - 755015

Lid worden afdeling skeelerbaan

klik hier

Beëindigen lidmaatschap afdeling skeelerbaan:
Stuur een mailtje aan de ledenadministratie

IJs- en skeelerclub Lisserbroek Bezoekadres: Hillegommerdijk 53 2165 AN Lisserbroek Tel: 0252 – 755015